Over Roel de Bolster

Natuurlijk wil je weten aan wie je jouw financiën overdraagt. Daarom lees je hieronder wat meer over mij en over wat mij drijft om jou te helpen met jouw financiën.

Ik kom uit een eenoudergezin. Mijn moeder heeft mij en mijn broertje opgevoed. We hadden niet veel geld te besteden, dus vanaf jongs af aan ben ik opgevoed met: als je iets wilt bereiken, moet je hiervoor eerst hard werken en dat je eerst spaart als je iets wil kopen.

Toen ik eenmaal mocht werken, ben ik in de detailhandel beland. Hier heb ik tot mijn dertigste gewerkt. In de detailhandel heb ik mij uiteindelijk opgewerkt tot leidinggevende, maar na 15 jaar in winkels gewerkt te hebben, wilde ik een nieuwe uitdaging.

Ik heb ontslag genomen en ben toen bij een benzinepomp gaan werken. Ik ging er voor mijn gevoel op vooruit, maar door de hoge brandstofprijzen kwam ik er na drie jaar achter dat ik van € 50,- per maand moest rondkomen. Dus ik werkte wel hard, maar ik had toch geen geld. Na mijn derde contract kon ik een vast contract krijgen of ik kon de WW in en op zoek naar wat ik wel echt wilde.

Mijn verhaal

Ik ging de WW in en kwam toen voor het eerst in aanraking met de overheid. Het was erg wennen om afhankelijk te zijn van de overheid voor je inkomen en continu rekenen: kom ik wel uit. Ik had ondertussen wel hier en daar een tijdelijk baantje en eind van het jaar bleek bij de belastingaangifte dat mijn bruto inkomen hoger was dan ik had opgegeven. Dus ik moest terugbetalen. Ik had ondertussen een participatie uitkering en ik moest ook nog een andere kleine schuld terugbetalen aan de overheid.

Door alle schulden was mijn eigenwaarde aangetast en was ik volkomen afhankelijk van de overheid. In 2016 gaf de sociale dienst mij een kans om te gaan werken bij een schuldhulpverleningsbedrijf. Dit leek mij wel wat. Tijdens deze periode kreeg ik weer de drive en energie om mij zelf herontdekken. Ik ging ook weer naar school en heb mijn MBO 4 diploma behaald.

Na het behalen van mijn diploma kreeg ik een baan aangeboden bij het bedrijf waar ik bijna twee jaar stage had gelopen. Ik kreeg mijn eigen caseload en kon nu echt cliënten gaan helpen. Daarna ben ik in Arnhem als schuldsaneerder gaan werken. Hier werden de schulden echt opgelost en ik leerde veel bij.

Een bewindvoerder waar ik veel contact mee had, bracht mij op het idee om ook bewindvoerder te worden. Hier heb ik mij in verdiept. Ik bleef bij mijn doel: het helpen van cliënten, alleen nu aan de uitvoerende kant.

Ik kreeg een baan bij een bewindvoerderskantoor in Apeldoorn. Hier leerde ik het inzicht krijgen wat een bewindvoerder allemaal doet. Tijdens het eerste jaar heb ik een cursus gevolgd op HBO niveau om als bewindvoerder te kunnen werken. Na het halen van deze cursus had ik alle papieren in huis om bewindvoerder te worden.

Ik kreeg mijn eigen caseload en startte direct met 60 cliënten. Tijdens dat jaar kreeg ik banden met mijn cliënten. Ik leefde mij altijd in hun situatie in. Ik begreep wat ze voelden omdat het mij herinnerde aan mij eigen verleden. Ik gebruikte mijn kennis als schuldhulpverlener in sommige trajecten om zo het beste voor mijn cliënten te bereiken. Negen maanden later werd ik ook benoemd tot mentor en curator.

Ik had alles wat ik in huis wilde hebben om mijn eigen bedrijf te runnen nu behaald. Dus eind 2022 vond ik het tijd om mijn eigen bedrijf te starten. Nu is het tijd om mijn eigen cliënten te helpen.

Dus inmiddels zie ik mezelf als een sociale, meelevende bewindvoerder die de ervaring heeft om het beste voor zijn cliënten te bereiken. Wanneer iemand tegen mij zegt: “je weet niet hoe het voelt om van € 50,- rond te komen” dan kan ik zeggen: “ja dat weet ik wel, want enkele jaren had ik dit ook. En ik weet wat schulden hebben met je doet want ik heb zelf ook al deze dingen meegemaakt.”

Daarom ben ik bewindvoerder geworden: om jou te helpen om vooruit te komen.